BELLISSIMA D.O.O. – Proizvodnja i prodaja odjevnih predmeta

Naziv firme ili obrta BELLISSIMA D.O.O.
Naziv djelatnosti Proizvodnja i prodaja odjevnih predmeta
Adresa Hasana Merdžanovića 19, 71320 Vogošća, BiH
Telefon +387 33 584 180; 584 187
Fax +387 33 584 181
E-mail bellissima@bellissima.ba; pravna.sluzba@bellissima.ba;
Web stranica www.bellissima.ba
Facebook stranica Bellissima

Kontakti: Harun Ćatić, Kapetan Belma (pomoćnik direktora za pravne i finansijske poslove 061 273 024)

Godina osnivanja: 2002

Broj uposlenika: 80

Djelatnost: Proizvodnja i prodaja odjevnih predmeta
Certifikati: ISO 9001:2008
Izvozne robe: Odjeća, Kaputi, odjela, košulje, haljine
Izvozna tržišta: Hrvatska, Srbija, Crna Gora, UNMIK

Bellissima je prvi ekskluzivni modni bh brend koji s pravom uživa ugled jednog od najboljih i najbrže rastućih modnih brendova na regionalnom tržištu.

Bellissima priča počinje davne 1997. godine i s ponosom se razvija, godinama ulažući sve više, bolje i kvalitetnije. Glavni cilj našeg poslovanja je ponuditi tržištu maksimalan omjer cijene i kvaliteta, vodeći pri tome računa o modnim potrebama i željama tržišta, ali i ostaviti pečat autohtonosti i originalnosti na izradi svake nove kolekcije. Ono što naš brand s velikim ponosom predstavlja jeste zavidan uspjeh kolekcija koje potpisuju velika imena modne scene u regionu, ali i šire. Emina Husedžinović Ibrahimović, Amna Kunovac Zekić, Maja Ferme, Sanja Džeba – samo su neka od imena koja ostavljaju duboki trag na svakoj Bellissima kolekciji i tako pišu uspješnu historiju ove bh kompanije.

Bellissima se može pohvaliti veoma zapaženim nastupom na nekoliko Sarajevo Fashion Week manifestacija, revijama na Dreft Fashion Week-u u Zagrebu, te učešćem i revijom na sajmu Fashion.HR u Zagrebu. Osim toga, najljepše žene današnje modne scene su imale priliku nositi naše modele. To su manekenke kao Džejla Glavović, Sarah Čerkez, Irna Smaka, Anja Stamenković, Sandra Marinović, Marina Đorđević, Lisa Loch, Dragana Dujović, Merima Ramadanović, Ivana Severinac, Tina Katanić, Nina VargaPetra Dugandžić.

Osim dizajna, kojem poklanjamo veliku pažnju angažujući svaki put kvalitetniji tim modnih dizajnera, akcenat se stavlja i na izbor i kvalitetu materijala, koji svojom paletom boja i prirodnošću upotpunjuju doživljaj svaki put kada obučete neku odjevnu kombinaciju. Bellissima tim čine mladi, školovani i ambiciozni kadrovi čiji je primarni cilj stvoriti što jaču, snažniju i kvalitetniju bh. kompaniju, koja je već osvojila tržište Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Kosova, a uskoro i Albanije, te drugih evropskih zemalja.

2010. godine završili smo i svoj poslovno-proizvodni objekat površine 4000 m², koji pored administrativnog odjela sadrži dizajnerski studio, modelarnicu, odjel za konstruktore i proizvodnju. Pored ovog objekta Bellissima ima široku mrežu vlastitih i franšiznih maloprodajnih poslovnica u regionu, što je samo jedan u nizu dokaza uspješnosti poslovanja naše modne kompanije.